Wednesday, October 29, 2014

Homestay di Pasir Mas Kota Bharu (Homestay Sri Ayu )

Homestay di Pasir Mas Kota Bharu  (Homestay Sri Ayu )


"hoo Kawe Budok Kelate Kawe Bernamo Awe

Jempuk Singgoh tempat Kawe, Hati oghe comei comeiTempat bersih sene jale make sedap pagi maleJale tok jem toksak kak kile nak roghyatNegeri pata timor jajahenya ado 10Tempat kawe kota bahru budok budok meme juhu weiBuah buah tubuk banda kito ingin cerohDari pcb sampai gua museng kito gomo gomo gomo"THIS IS PANTAI TIMUR...-petikan lagu Iwere Feat Dikir Warriors - Oghe Kito 

Assalamualaikum....

jijok agin belako dengar lagu dikir rap.. hehe..

sapo2 hok nok gi kelata... ish silap...kene tukar nanti awop2 tk pehe..
Siapa yang berhajat nak melancong/melawat Kelantan ..sedang mencari2 tempat bermalam..haa boleh la tgk sini...


Luas, Selasa. Yakin. Halal. Damai.
Terletak di: PT 145 Jalan Pasir Mas Salor, Kg Kubang Raya, 15100 Kota Bharu Kelatan.
Berdekatan dgn Higway Pasir Mas SAlor

Hanya 10km ke Wakaf Che Yeh ( Syurga membeli belah pada waktu malam di Kelantan)
Hanya 20km ke Rantau Panjang ( ni plak syurga membeli belah pd wktu siam..sempadan Thailand)
15km dari Bandar Kota Bharu
15km dari HUSM
# 3 bilik. (2 bilik tersedia Air-cond, 1 Bilik kipas )
# 3 bilik air
# ada TV (astro)
#Peti Ais
#Cerek Masak Air
#Meja Makan
#Periuk Nasi dan serba sikit perkakas dapur basic




Mari kita tgk gambar yang tersedia

Hiasan Dalaman yang Rinkas dan Moden Bertemakan warna pastel


Ruang Makan disertakn dengan Meja Makan Ringkas


Bilik Tido Dilengkapi dengan Katil Queen dan Almari Baju berhawa dingin



Bilik utama dilengkapi dengan set perabot lengkap katil, meja solek & almari.bilik berhawa dingin


Ruang Tv yang diserkan sofa untuk berehat2 bersama family smbil menonton tv yg ade astro

ringkas dan sejuk mata memandang


dapur yg dilengkapi dengan serba sikit perkakas basic


halaman utama/pintu masuk.. tempat parking yang luas untuk 2-3 kereta..



gambaran keseluruhan Homestay Sri Ayu


Konfom puas hati...

Siapa yang berminat boleh la menghubungi tuan punya di talian
013-2881747 / 012-4325842  call/sms
012-4384413 (watsap)

p/s: tuan rumah ni kawan saya..sangat friendly..jgn segan2 nk tnya ye..



Selamat Datang ke Negeri Serambi Mekah Tanah Merah Sekebun Bunga Negeri Cik Siti Wan Kembang


saya share skit gambar tempat menarik tk Kelantan

WAJIB PERGI kalau datang Kelantan






Kalau tk cukup satu rumah...boleh refer Guest House Anjung Bestari



Wednesday, July 2, 2014

Kopi LV SIS cantik! muda! mantap!






#iklan berbayar #sewatapak

Assalamualaikum  kawan kawan..nak tanya u all dah cuba minum kopi LV Sis..? Kalau belom jom kita cuba sekotak . kalau nak tahu ini adalah minum harian saya  sebelom tidor atau minum pagi ..Saya bagi tahu yek apa bagus sangat Kopi LV Sisi ni ..
Kopi Lv Sis berkhasiat untuk 
1) Kembali Dara ( mengetatkan otot Rahim & faraj wanita )
2) Mengawal keputihan
3) Mengurangkan rasa sakit sengugut dan ketaran haid
4) Memontok dan menganjalkan payudara serta pinggul
5) Menghaluskan serta mencerahkan kulit
6) Membekalkan protein dalam tulang, otot serta sendi
7) Menambah kan tenaga.
Dalam kandungan kopi terdapat :
1) Kopi Arabika 
2) Krimer tanpa Tenusu
3) Ekstrak Manjakani ( mengetatkan Rahim dan otot vagina terutama selepas bersalin )
4) Marine Collegen ( mengurangkan tekanan darah tinggi, Memulihkan sel sel mati ,Menghilangkan sembelit, Mencegah ANEMIA, Meningkatkan METABOLISME serta bertindak sebagai ANTI PENUAAN)
5) Vitamin C
6) Laobata  - ( Menganjalkan kulit yang melendut, melembutkan kulit kasar serta menghaluskan kulit )
7) Kacip Fatimah – ( memanjangkan jangka tenaga semasa intiman suami isteri, menegangkan kulit dan dinding faraj , mengurangkan kesakitan ketika haid )
😎 Kurma  - Sangat baik untuk Usus.

Contact: Suzie 011-12338514
Watsap/sms

Sekotak RM35- 15 sachet- 25gm


Sekotak rm 35.00 ( 25gm x 15 sachets )













Sini saya kongsikan testimoni penguba LV SIS
Contact: Suzie 011-12338514
Watsap/sms

Sekotak RM35- 15 sachet- 25gm


Contact: Suzie 011-12338514
Watsap/sms

Sekotak RM35- 15 sachet- 25gm

Tuesday, June 3, 2014

Tropical Herbs Amway Murah #promosi #set bersalin


Asalamualaikum..
Sempena bulan Mei n Hari ibu... 

Kepada ibu2 yg nak order boleh sms/watsap saya Hartini 013-9027002.





Sms/watsap Hartini 013-9027002.

P/s; boleh langsing selepas abes pantang. Ade masa sy share gmbr sebelum n seleps bersalin.. Peluang untuk kembali slim melim adalah cerah dgn set bersalin amway. Anak tk masuk 2 bulan tp perut dh kempis.. 😄


Skang budak kecik ni dh 3bulan lebih...
#FaqihahHusna 30januari2014.

Minyak Telon Amway



Minyak Telon Amway Tropical Herbs
Asalamualaikum.. hari ini cerita pasal Minyak telon Amway.
Tuang kt tapak tangan, kemudian sapu kt perut bayi anda..lepas tu kt belakang betis. Insyallah bayi anda selesa dan tk mengalami kembung. Saya Selalu guna time selepas mandi dan tukar lampin. Klu nampak anak mcm nak selsema boleh sapu kan sikit kt dada dan belakang telinga serta tapak kaki, kemudian pakai kn stoking. :D
Siapa yang dh pakai minyak ni mesti tau kelebihan nya kan? Bayi langsung tkde masalah kembung. Kentut dengan ceria membuang angin.  :D

Berminat leh sms/watsap: Hartini 013-9027002
1-       Formula semulajadi tanpa mentol tiruan
2-       Membantu melegakan kembung perut untuk bayi
3-       Di adun mengunakan minyak pati bergred tinggi , ia juga menyamankan kulit bayi.
4-       mengekalkan peredaran darah yang sihat dan memberikan kelegaan segera bagi perut memulas
Minyak Kayu Putih (Minyak Eucalyptus globulus)- Dikenali kerana kualiti antiseptic

Minyak Kelapa Afrika (Minyak Elaeis guineensis) Diguna sebagai penawar herba untuk reumatisme

Minyak Pudina (Minyak Mentha piperita) - Dikenali kerana pelbagai ciri-ciri terapiutiknya, menyaman dan melegakan, mempunyai kesan antibakteria, melegakan rasa sebu, loya, sakit yang memulas-mulas dan kembung perut 

Buah Pala (Minyak Myristica fragrans)- Merangsang peredaran darah ke kulit di sekeliling bahagian perut

Bunga Cengkih (Minyak Eugenia caryophyllusl) - Diguna secara tradisional sebagai antiseptik dan anestetik



Berminat leh sms/watsap: Hartini 013-9027002

590C33AD-2A0F-4C82-8571-3B53328241EF

Resipi Rendang AYam Pressure Cooker Noxxa


Meh nk share resipi rendang ayam mengunakan Pressure Cooker Noxxa.

Mula muka skali kene tido kn si kecik ni dulu.. 😁 bru leh masak. Masak lepas mgrib..
Trus utk mkn malam..
Jgn tk percaya.
Dgn periuk ni skjap je!


Bahan:
Ayam sekor ptg kecik2
Lengkuas 1 inci
Halia 2 inci
Kunyi 1 inci
Cili hijua 3 biji. Klu nk pedas bleh letak cili kering.. Saya buat tk pedas ni
Cili merah 2 biji
Bawang merah 5-7 biji
Bawang putih 5 ulas
Santan pekat 1 1/2 cawan 
Serai 5 btg
Kerisik 6 sudu
Garam gula secukup rasa
Daun kunyi 2 helai

Kisar semua bahan2..kecuali daun kunyit, Santan n kerisik.

Kemudian masukkan dlm pressure cooker bersma ayam yg telah dibersihkan..



Time kisar bahan2 mentah tu jgn letak air byk sgt ye puan2..

Kerisik n santan belum lg..
Pilih high pressure.. Sy buat dlm 8 minit dlu..

Dh berkokok pressure cooker tu.. Keluarkan wap nye dlu smpai abes..
Pastu gaul2.. Letak gram, gula, kerisik n santan..

Biarkan dgn high pressure lg 3minit.

Dh siap 3 minit tu.. Biarkan periuk dgn pilihan stir/fry..

Kacau2 smpi agak kering..
Pastu letakkn hirisn daun kunyit..
Siap utk dimakn..

Taraa.. Dh siap.. Warna kunin sb versi tk pedas..
Klu letak cabai kering akan jd sdikit kemerahan..



Senang n cepat. Main cmpk2 je.. 😄

Sape nk order periuk ni bleh sms/ watsap saya ye.. Peace ✌️

Hartini 013-9027002




Wednesday, May 7, 2014

World cup jersy #murah gred AAA


Asalamualaikum... Sape2 nk berminat nk order #jersi #worldcup #gredAAA boleh 
pm/watsap/sms

 Hartini 0139027002
Haniff 0179735525

Rm45 only!!! 
#murah #termurah

Macam2 ade..
#argentina #brazil #germany #holand #spain #italy #france #korea #portugal 





IRON PERFECT CARE AQUA SYSTEM RM108/MONTHS

RM108/MONTHS TANPA INTEREST!! Jangan terkejut... mmg boleh dapat dg hrga tu..murah jimat berbaloi! . b anyak kelebihan nya.. ...